07 Ekim 2016

ELMALI KEK



Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 50 gr yumuşamış margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 adet büyük boy elma
  • 150 gr ceviz içi




Yapılışı:

  1. Elmaları soyup çekirdek yuvalarını temizleyin küçük küçük küp şeklinde doğrayın.Cevizleri elinizle  iri şekilde kırıp hazırlayın.
  2. Yumurta ve şekeri çırpın,yumuşamış margarini ekleyin.Un,kabartma tozu ve tarçını ekleyip karıştırın.
  3. Elma ve cevizi ekleyin spatula ile güzelce karıştırın.Yağlanmış kalıba döküp üzerini düzeltin.Önceden ısıtılmış 175 drece fırında40 dakika pişirin.Isıyı 15 dereceye düşürerek 10-15 dakika pişirin.Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol ederek fırından alın.






0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA