Malzemeler:
- 200 gr yumuşamış margarin
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı nişasta (buğday yada mısır fark etmez)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (2.5 - 3 bardak kadar)
Üzeri için:
- 1 paket bitter çikolata (80 gr)
- 1 su bardağı çekilmiş fındık
Yapılışı:
- Un dışındaki malzemeleri kaba alıp iyice karıştırın.Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
- Cevizden biraz daha küçük parçalar alarak yuvarlayın,elinizle hafifçe bastırıp üzerini düzleyin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek üzerlerine çatalla bastırarak şekil verin.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri pembeleşmeden beyaz kalacak şekilde 20 dk kadar pişirin.Fırından çıkarmadan kontrol edin gerek varsa 5 dakika kadar daha pişirin.
- Çikolatayı benmari usulü eritin.(Kaynayan suyun üzerine daha küçük bir kap koyarak suyun buharı ile çikolatanın erimesini sağlayın kabın tabanı suya değmemeli)
- Kurabiyeler soğuduktan sonra erimiş çikolataya ve fındığa batırıp yağlı kağıt üzerine dizin.Çikolata donduktan sonra servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder