12 Ekim 2016

FINDIKLI ÇİKOLATALI KURABİYE








Malzemeler:

  • 200 gr yumuşamış margarin
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı nişasta (buğday yada mısır fark etmez)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (2.5 - 3 bardak kadar)
Üzeri için:
  • 1 paket bitter çikolata (80 gr) 
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık






Yapılışı:
  1. Un dışındaki malzemeleri kaba alıp iyice karıştırın.Unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
  2. Cevizden biraz daha küçük parçalar alarak yuvarlayın,elinizle hafifçe bastırıp üzerini düzleyin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek üzerlerine çatalla bastırarak şekil verin.
  3. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri pembeleşmeden beyaz kalacak şekilde 20 dk kadar pişirin.Fırından çıkarmadan kontrol edin gerek varsa 5 dakika kadar daha pişirin.
  4. Çikolatayı benmari usulü eritin.(Kaynayan suyun üzerine daha küçük bir kap koyarak suyun buharı ile çikolatanın erimesini sağlayın kabın tabanı suya değmemeli)
  5. Kurabiyeler soğuduktan sonra erimiş çikolataya ve fındığa batırıp yağlı kağıt üzerine dizin.Çikolata donduktan sonra servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA