Malzemeler:
- 1 kg mürdüm eriği
- 1 kg anjelik erik
- 1 kg toz şeker
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
- Erikleri güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarın,dörde bölün.
- Tencereye alıp ocağın küçük gözüne koyun.Kapağını kapatıp erikler suyunu salıp iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Erikleri blender ile iyice çekin.Herhangi bir kabuk kalmıyor ama dilerseniz bir de kevgirden geçirebilirsiniz.Ben gerek görmedim.
- Toz şekeri ve tereyağı ekleyip 30 dk kısık ateşte kaynatın.Limon tuzunu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Sıcakken kavanozlara doldurup sıkıca kapatın ters çevirin.Soğuyana kadar kavanozları yerinden oynatmayın.Hemen kullanacaksanız soğuduktan sonra kavanozlayıp buzdolabında muhafaza edin.
0 yorum:
Yorum Gönder