22 Ağustos 2016

ERİK MARMELATI



















Malzemeler:

  • 1 kg mürdüm eriği
  • 1 kg anjelik erik
  • 1 kg toz şeker
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
  1. Erikleri güzelce yıkayıp çekirdeklerini çıkarın,dörde bölün.
  2. Tencereye alıp ocağın küçük gözüne koyun.Kapağını kapatıp erikler suyunu salıp  iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Erikleri blender ile iyice çekin.Herhangi bir kabuk kalmıyor ama dilerseniz bir de kevgirden geçirebilirsiniz.Ben gerek görmedim.
  4. Toz şekeri ve tereyağı ekleyip 30 dk kısık ateşte kaynatın.Limon tuzunu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  5. Sıcakken kavanozlara doldurup sıkıca kapatın ters çevirin.Soğuyana kadar kavanozları yerinden oynatmayın.Hemen kullanacaksanız soğuduktan sonra kavanozlayıp buzdolabında muhafaza edin.




0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA