Malzemeler:
- 2 adet tavuk butu
- 3 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 3-4 diş ezilmiş sarımsak
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yogurt
- 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı.
- Öncelikle tavukları haşlayıp etlerini didikleyin.
- Sıvı yağda unu pembeleşene kadar kavurun.5 bardak tavuk suyu ilave edip kaynayana kadar karıştırın.
- Terbiyesi için yumurta sarısı,sarımsak ve yoğurdu bir kaba alıp çırpın,üzerine 1 bardak tavuk suyu ilave ederek karıştırın.Kaynayan çorbaya ekleyerek blender dan geçirin.
- Bir taşım kaynadıktan sonra tavukları ilave edin,1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- İsterseniz sirke ve biberli yağ ekleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder