Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1.5 su bardağı irmik
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
- yarım limon suyu
Yapılışı:
- Şerbetin soğuk olması gerekli o yüzden önce şerbeti pişirin.Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kayanatın.Limon suyunu ekleyip 1 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.Süt,sıvı yağ,limon kabuğunu ilave edin.Kuru malzemeleri ilave ederek karıştırın.Yağlanmış büyük boy kare borcama dökerek,önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sıcak tatlının üzerine bir parmak çıkacak kadar şerbeti dökün.Biraz bekledikten sonra tatlıyı kontrol edin hala kuru gibi görünüyorsa biraz daha şerbet ilave edin.Arzuya göre hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder