Malzemeler:
- 13 kare milföy hamuru
- 2 adet yufka
Sosu için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
- beyaz peynir,maydanoz
Yapılışı:
- Sos malzemelerini bir kaseye alarak çırpın.
- Kabınızı sıvı yağ ile yağlayın.6 adet milföy hamurunu kalıbın tabanına yerleştirin ve üzerine sos sürün.
- 1 yufkayı kalıbın büyüklüğüne göre elinizle parçalara ayırın,aralarına sos sürerek kat kat yerleştirin.
- Peynir maydanoz karışımını yayın.Kalan yufkayı da diğeri gibi yerleştirin.En üste yine 6 adet milföy hamurunu koyun Yedinci hamuru açık kalan kısımlara göre keserek yerleştirip üzerini tamamen kapatın.Kalan sosa 1 adet yumurta sarısı ekleyin.Böreği dilimledikten sonra sosu sürün susam veya çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında önce 30 dakika pişirin.Fırının ısısını 160 dereceye getirerek 20-30 dakika daha içinin iyice pişmesi için pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder