28 Haziran 2016

MİLFÖYLÜ BÖREK



Malzemeler:
  • 13 kare  milföy hamuru
  • 2 adet yufka
Sosu için:
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
  • beyaz peynir,maydanoz


Yapılışı:
  1. Sos malzemelerini bir kaseye alarak çırpın.
  2. Kabınızı sıvı yağ ile yağlayın.6 adet milföy hamurunu kalıbın tabanına yerleştirin ve üzerine sos sürün.
  3. 1 yufkayı kalıbın büyüklüğüne göre elinizle parçalara ayırın,aralarına sos sürerek kat kat yerleştirin.
  4. Peynir maydanoz karışımını yayın.Kalan yufkayı da diğeri gibi yerleştirin.En üste yine 6 adet milföy hamurunu koyun Yedinci hamuru  açık kalan kısımlara göre keserek yerleştirip üzerini tamamen kapatın.Kalan sosa 1 adet yumurta sarısı ekleyin.Böreği dilimledikten sonra sosu sürün susam veya çörek otu serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında önce 30 dakika pişirin.Fırının ısısını 160 dereceye getirerek 20-30 dakika daha içinin iyice pişmesi için pişirin.






0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA