- 2 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 + 1/3 cup şeker
- 1/4 cup pekmez
- 1,5 tatlı kaşığı toz zencefil
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 180 gr eritilmiş soğutulmuş margarin veya tereyağı
- 4 cup un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 limon kabuğu rendesi
- kurabiyeleri bulamak için ayrıca toz şeker
Yapılışı:
- Kuru malzemelerin hepsini bir kaba alarak karıştırın.
- Yağ,pekmez ve yumurtaları mikserle karıştırın.Kuru malzemeleri ve limon kabuğunu tahta kaşıkla karıştırarak azar azar ekleyin karıştırın.Oldukça cıvık bir hamurunuz olacak daha fazla un ilave etmeyin.Daha kolay şekil vermek için hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Cevizden biraz daha büyük parçalar alarak toz şeker koyduğunuz kaseye atın her yerini şekere bulayarak yuvarlayın.( ben dondurma kepçesi ile alıp şekere buladım)
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 6-7 cm aralıkla dizin.Önceden ısıtılmış fırında 10-11 dk pişirin.Herkesin fırını farklı olduğundan pişme süresi 1-2 dakika farklılık gösterebilir.Kurabiyelerin içi yumuşak ve hafif nemli olmalı pişmedi diye düşünerek süreyi uzatmayın kuru kurabiyeleriniz olur.
0 yorum:
Yorum Gönder