- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 4-5 adet elma
Üzeri için:
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 su bardağı un
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 100 gr soğuk küp küp kesilmiş margarin veya tereyağı
- 3- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri kabarana kadar iyice çırpın.Sırayla süt,sıvı yağ ve kuru malzemeleri ekleyin
- Hamuru büyük fırın tepsisine yada benim gibi iki ayrı dikdörtgen kalıba dökün üzerini düzeltin.Elmaları soyarak ince ince dilimleyin.Hamurun üzerine boşluk kalmayacak şekilde yan yana dizin.
- Üst hamuru için ceviz dışındaki tüm malzemeyi rondo yada mutfak robotuna koyun 5 -10 saniye çalıştırın.Hamur fazla ıslak ve pütürsüz olursa biraz daha un ekleyin.Aksine çok katı olursa bir kaç kaşık sıvı yağ ekleyebilirsiniz.Topak topak bir doku elde etmelisiniz.Cevizide ekleyip karıştırın.Elmaların üzerine serpin.
- Önceden ısıtılmış180 derece fırında 35-40 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder