04 Eylül 2015

ELMALI CRUMBLE (kırıntı) KEK



 Malzemeler:,

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 adet elma
Üzeri için:
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 100 gr soğuk küp küp kesilmiş margarin veya tereyağı
  • 3- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz



Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri kabarana kadar iyice çırpın.Sırayla süt,sıvı yağ ve kuru malzemeleri ekleyin
  2. Hamuru büyük fırın tepsisine yada benim gibi iki ayrı dikdörtgen kalıba dökün üzerini düzeltin.Elmaları soyarak ince ince dilimleyin.Hamurun üzerine boşluk kalmayacak şekilde yan yana dizin.
  3. Üst hamuru için ceviz dışındaki tüm malzemeyi rondo yada mutfak robotuna koyun 5 -10 saniye çalıştırın.Hamur fazla ıslak ve pütürsüz olursa biraz daha un ekleyin.Aksine çok katı olursa bir kaç kaşık sıvı yağ ekleyebilirsiniz.Topak topak bir doku elde etmelisiniz.Cevizide ekleyip karıştırın.Elmaların üzerine serpin.
  4. Önceden ısıtılmış180 derece fırında 35-40 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA