27 Şubat 2015

TRİLEÇE


malzemeler

Keki için:

*6 adet yumurta /sarısı ve beyazı ayrılmış olacak
*250 gram pudra şekeri
*300 gram un /yaklaşık 2 su bardağı
*Yarım çay bardağı süt
*2 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*Çeyrek çay kaşığı tuz

şerbet için:
*1 kilo süt
*1 kutu Krema

Karamel sos için:
1 tatlı kaşığı margarin
1 su bardağı toz şeker
1 kutu krema

Yapılışı

1)Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.Beyazlara hiç yumurta sarısı karışmamalı.
2)Beyazları çırpma kabına alıp, şekerin yarısını ve tuzu ekleyip, kar hale gelip katışana kadar mikserle çırpın.
3)Yumurta sarılarını kalan şekerle beraber çırpın ve ılık sütü ilave edip, Un, vanilya ve kabartma tozunu içine eleyin.
4)Yumurta aklarını 3 seferde karışıma ilave edin. Bu aşamada mikser kullanmayın. Karıştırma işlemini yumurta aklarını söndürmemek için bir spatula yardımıyla yavaşça yapın.
5)Dikdörtgen borcamı sıvı yağ ile yağlayın karışımı döküp,180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin/ 30/35 dakika kadar ama herkesin fırını farklı kürdanla mutlaka kontrol edin 


Kek soğuduktan sonra her yerini kürdanla delin krema ile sütü çırpıp yavaşça üzerine dökün ve tamamen sütü çekmesini bekleyin.Karamel sosu dökmeden önce üzerinde kalan köpükleri yavaşça elinizle alın.

Sos için şeker ve yağı küçük ama derin bir tencereye alın (malzemenin az olduğunu düşünerek sığ bir kapta yapmayın krema eklenince köpürüp kabarıyor)altını kısıp şeker kahverengileşmeye başlayana kadar ellemeyin.Güzelce karamel rengi olana kadar 1 2 dakika daha karıştırın üzerine kremayı ekleyin.Bu aşamada şeker katılaşacaktır eriyene kadar karıştırıp pişirmeye devam edin.Sosun ilk sıcaklığı çıkıp ılınınca tatlının üzerine gezdirin.En az 4-5 saat buzdolabında soğutun.



0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA