Hazır yufka ile yapılan ama kıyır kıyır ve el açması lezzetinde ve pratik bir börek istiyorsanız mutlaka deneyin derim.Yine yapımı kolay bir tarif,önceden hazırlanarak pişirmeden dolapta bekletmeyede uygun.
Malzemeler:
- 4 adet yufka (daha fazla isterseniz çift sayıda yufka gerekli)
- yarım paket margarin yada tereyağ
- yarım su bardağı sıvı yağ
- aralarına serpmek için un
- iç malzeme için beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peynir karışımı (istediğiniz her çeşit iç malzemesi kullanabilirsiniz)
- üzeri için bir yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:
- Sıvı yağ ve margarini bir kaba alarak ocakta yağ eriyene kadar ısıtın.
- Bir yufkayı serip her yerine yağdan sürün,üzerine tel süzgeçle ince bir tabaka un eleyin.
- İkinci kat yufkayıda sererek aynı işlemi uygulayın.
- Yufkayı ortadan ikiye kesin,uzun kenarına peyniri koyarak sıkıca rulo şeklinde sarın.Bıçakla üç dört parmak kalınlığında parçalar keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder