01 Temmuz 2014

UNLU BÖREK


Hazır yufka ile yapılan ama kıyır kıyır ve el açması lezzetinde ve pratik bir börek istiyorsanız mutlaka deneyin derim.Yine yapımı kolay bir tarif,önceden hazırlanarak pişirmeden dolapta bekletmeyede uygun.

Malzemeler:
  • 4 adet yufka (daha fazla isterseniz çift sayıda yufka gerekli)
  • yarım paket margarin yada tereyağ
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • aralarına serpmek için un
  • iç malzeme için beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peynir karışımı (istediğiniz her çeşit iç malzemesi kullanabilirsiniz)
  • üzeri için bir yumurtanın sarısı
Hazırlanışı:
  1. Sıvı yağ ve margarini bir kaba alarak ocakta yağ eriyene kadar ısıtın.
  2. Bir yufkayı serip her yerine yağdan sürün,üzerine tel süzgeçle ince bir tabaka un eleyin.
  3. İkinci kat yufkayıda sererek aynı işlemi uygulayın.
  4. Yufkayı ortadan ikiye kesin,uzun kenarına peyniri koyarak sıkıca rulo şeklinde sarın.Bıçakla üç dört parmak kalınlığında parçalar keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  5. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA