Malzemeler:
- 1 kg derisiz kemiksiz tavuk kalça
- 1 paket mantar (400 gr)
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- tuz
- karabiber
- yarım çay kaşığı kekik
- 7 yemek kaşığı soya sosu
Hazırlanışı:
- Tavukları yıkayıp parmak şeklinde şerit şerit doğrayın.
- Tavayı yüksek ateşe ocağa koyun biraz ısınmasını bekleyin yağı ekleyip tavukları ilave edin ,sarımsakları ince ince kıyın ekleyin.Tuz,karabiber ekleyin bir iki dakika karıştırın ocağın altını kısık orta seviyeye getirin.Tavuklar saldığı suyu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
- Suyunu çeken tavukları yine ateşi yükseltip 1-2 dakika fazla kızartıp kurutmadan soteleyin kenara alın .
- Mantarları yıkayıp kurulayın dörde bölün.
- Ayrı bir tavayı ısıtıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun,yüksek ateşte mantarlar suyunu salıp çekene kadarpişirip soteleyin.
- Tavukları pişen mantarların üzerine ekleyin,kekik ve soya sosunu katıp karıştırın.1 dakika kadar birlikte pişirip kapatın.
0 yorum:
Yorum Gönder