Malzemeler:
- 1 kg kuşbaşı tavuk et i(göğüs ve but karışık)
- 3 yemek kaşığı mısır
- 2 adet kapya biber
- 3 adet köy biberi
- 4-5 iri diş sarımsak
- pul biber,karabiber,tuz,kekik
- 4 kaşık zeytinyağı
Beşamel sos:
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı soğuk süt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz,karabiber
Lazanya (kare borcam için 9 yaprak) ve üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
Hazırlanışı:
- Soğanları ikiye bölüp piyazlık doğrayın.Biberleride ikiye bölerek ince ince doğrayın.Sarımsaklarıda küçük küçük doğrayın.
- Tencereye yağı alıp ısınınca tavukları ekleyin ,yüksek ateşte 5 dakika kavurun.Kapağını kapatıp altını kısın,tavuklar suyunu çekene kadar pişirin.
- Soğanları ilave edip ölene kadar kavurun,ateşi yükseltin biberleri ve sarımsağı ekleyin.1-2 dakika çevirip mısırı ekleyin .2-3 dakika daha kavurup baharatlarını ekleyin ocaktan alın.
- Beşamel sosu buradaki gibi pişirin.
- Büyük kare borcama biraz beşamel sos sürün üzerine bir kat lazanya dizin,tavuğun yarısını koyup her yerine eşit olarak yayın.
- İkinci kat lazanyayıda dizerek üzerine biraz sos sürün, kalan tavuğu koyarak üzerine kalan başemel sosu yayın .Bolca kaşar peyniri rendesi serperek 200 derecede kaşar eriyip biraz kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder