02 Eylül 2008

TAVUK GÖĞSÜ






Malzemeler:


  • yarım paket margarin


  • 6 yemek kaşığı un


  • 2 lt süt


  • 5 kahve fincanı toz şeker


  • 2 paket vanilya


Yapılışı:

  1. Margarini bir tenceye alarak eritin.Unu ilave edip kokusu çıkana kadar biraz çevirin.


  2. Sütün 1 litresini ekleyip blendırla çırpın.


  3. Kaynamasına yakın kalan 1 litre sütü ekleyip muhallebi kıvamında pişirin.


  4. Toz şekeri ekleyip bir taşım daha pişirip ocaktan alın


  5. 2 paket vanilyayı ekleyip miker yada blendırla köpük köpük olana kadar 10 dk iyice çırpın.


  6. Kaselere paylaştırıp üzerini tarçın,fıstık yada çikolata sosu ile süsleyin.


Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. bu görüntü ne tatlı olmuş,bence çok estetik ve değişik durmuş.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Zeynep'çiğim...

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA