13 Mayıs 2008

BAŞAMEL SOSLU BÖREK








Malzemeler:
  • Çift sayıda yufka 2 yada 4 adet
  • Yeterli miktarda taze kaşar peyniri
  • Pastırma /isteğe bağlı


Başamel sos için:
  • 2 yemek kaaşığı margarin

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 su bardağı soğuk süt

  • tuz,karabiber


Kızartmak için:
  • 2 adet yumurta

  • 3-4 yemek kaşığı süt

  • galete unu


Yapılışı:
  1. Öncelikle beşamel sosu pişirin.Margarini küçük bir tencereye alıp eriyince unu ilave edin.1,2 dakika çok sarartmadan çevirin.Soğuk sütü ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.Ocaktan alarak tuz ve karabiberi ekleyin.

  2. Yufkanın birini serip üzerine sostan sürün.İkinci yufkayıda üzerine koyup aynı şekilde sos sürün.

  3. Sigara böreği gibi 8 adet üçgen parça kesin.Her parçanın geniş kenarına kalınca birer dilim kaşar peynirive 2 dilim pastırma  koyup önce iki yanını katlayın sonra kalınca bir sigara böreği gibi sarın.

  4. Yumurta ve sütü çatalla çırpın.Böreklerin her yanını yumurtaya batırıp galete ununa bulayın.Kızgın derin yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.Kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını alın.

  5. Çok fazla soğumadan yemenizi tavsiye ederim,afiyet olsun....

12 yorum:

  1. Nalan Hanım,
    Börek mükemmel görünüyor,mutlaka deneyeceğim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Borek çok hos,harika bir tarif,ellerine saglik canim,sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba böreği çok beğendim pratik geldi bana.Ama sormak istiyorum daha fazla kişi sayısı için 4 yufka kullanıp bir katın üstüne 1 yufka kapatsak toplamda 24 adet elde etsek nasıl olur sizce?En kısa sürede deneyeceğim ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Beyhan beğendiğine çok sevindim,teşekkürler.


    Huriye'ciğim teşekkürler.

    Zerrin'ciğim senin demek istediğin 2 şerli yufkadan sarmak börekleri değilmi?Olur sanırım öylede neden olmasın ,biraz daha ince ve küçük boyutlu olurlar sadece.

    Fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler...sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  5. T.ederim Nalancım nazik cevabın için dediğim gibi ilk fırsatta deneyip paylaşıcam.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. selam, ne güzel görünüyor. eline sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Nalan Hanım,

    Her zamanki gibi hariki bir tarif vermişsiniz. Sayenizde her zaman yapabileceğim çok güzel bir tarif edindim. Kusura bakmayın üç yufkayı da üst üste koyup mu kesip saracağız. Anlayamadım.

    Sevgilerimle

    Elif

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim sevgilerimi gönderiyorum...

    Evet Elif hanım 3 yufkayı aralaraına sos sürerek üst üste koyup keseceksiniz.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Elinize saglik tarif icin...

    Tarifinizi denedim ve biz cok begendik...

    Diger arkadaslarada tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  10. Beğendiğinize çok sevindim afiyet olsun adaşım...

    YanıtlaSil
  11. Bilhassa oglumun favori boregi oldu...

    Bugun okuldan geldiginde tekrar sordu yapmadinmi tekrar diye...

    Ayrica bugun kizardesime de tarifinizi verdim o da deneyecek umarim o da bizim kadar begenir...

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel,sizden gelen böyle yorumları okumak beni çok mutlu ediyor,sevgiler...

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA