Tarifi kuzenim Türkan'cığımdan almıştım uzun zaman önce ama unutulup kenarda kalmıştı malesef.Keşke daha önce yapsaymışım dedirten çok güzel bir sonuç aldım.Hafif ama çok lezzetli lokumlarım oldu.Ben yaptığımda evde fındık fıstık vs kalmamıştı o yüzden böyle sade yaptım.Damak zevkinize göre arasına çikolata parçaları,fındık,fıstık vs ekleyebilirsiniz.Kısacası ev halkının hepsinden tam not aldı lokumlar...Hepinize güzel bir hafta dilerim.
Malzemeler:
yarım paket margarin
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
1 litre süt
1 paket krem şanti +1 çay bardağı süt
Bolca hindistan cevizi
Yapılışı:
Tencereye margarini koyup eritin.Un ve nişastayı fazla pembeleşmeden biraz kavurun.Üzerine sütü ekleyin.Toz şekeride koyarak pişirin.
Ocaktan alarak vanilyayı ekleyin.10 dakika mikserle çırpın.Dikdörtgen büyük borcamın her yerini bolca hindistan cevizi ile kaplayın.
Üzerine muhallebiyi döküp soğuyana kadar bir kenarda bekletin.Krem şantiyi 1 çay bardağı sütle çırparak muhallebinin üzerine düzgünce yayın.Borcamın üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin.
Servis yapacağınız zaman tatlıyı eşit olarak minik kare veya dikdörtgenlere kesin.Şantili kısımları arada kalacak şekilde kareleri üst üste koyup,her yanını hindistan cevizine bulayın kağıt kalıplara yerleştirin.
Tarifin orjinalinde servis şekli rulo yapılarak dilimlenmesi şeklinde idi ama benim büyük fırın tepsim olmadığından dolayı bu şekilde yaptım.İsterseniz büyük kare fırın tepsisine koyarak rulo yapıp dilimleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Nalancığım lokumda tam lokum olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanımm valla harika olmuşlar tarifi not ettim inş en kısa zamanda deniycem...teşekkürler..ellrine sağlık
YanıtlaSilNalancım harika olmuş lokumların, pamuk pamuk vallahi..Ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
Ayyyyyy çok güzel görünüyor, valla yanı lokum gibi ellerine sağlık...
YanıtlaSilAyyyyyy çok güzel görünüyor, valla yanı lokum gibi ellerine sağlık...
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSillokumlar enfes olmus eline saglik
YanıtlaSilNalan, nefsi görünüyor canım, ellerine sağlık. Benim de son zamanlarda denemek istediğim benzer bir tarif vardı. Tam tarfifini alırım sen den artık. Sevgi ve selamlar...
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok güzel görünüyorlar...Sevgiler...
YanıtlaSilNalancim süper yapmisin,her nedense bu cesit tariflere bayiliyorum.Harika görünüyor,hindistan cevizli bir baska lezzetli oluyordur.Ellerine saglik .IYi hafta sonlari diliyorum,sevgiyle kal canim.
YanıtlaSilMerhaba, linklerinde yer alan adresimi http://www.yesilkivi.com/ olarak değiştirirsen çok sevinirim.
YanıtlaSilGüzel bir hafta sonu diliyorum…
ne hoş bir site yeni keşfettim,nalan hanımın bursa lokumu tek kelimeyle 1o puan tebrikler
YanıtlaSilEllerine sağlık,nefis görünüyor...
YanıtlaSilsevgiler...
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN iyi hafta sonlari dilerim sevgiler
YanıtlaSilwww.kelebeklisaniyeler.blogcu.com
kadinlar gunun kutlu olsun
YanıtlaSilyeni adresim
http://ninomutfakta.blogspot.com/
ellerine sağlık çok güzel ve leziz gözüküyor paylaşımın için teşekkür
YanıtlaSillokumlar nefis çok iştah açıcı ve leziz
YanıtlaSilşimdi gidiyorum alışverişe ordan hobiye bakalım neler var
sevgilerr
Merhabalar, ben yurt disinda yasiyorum. Eger olcunuz varsa su bardagi, cay bardaginin kac ml su aldigini yazabiliriz misiniz?
YanıtlaSilBir de 1 paket krem santi kac gr?
Bu tarifi esime yapmayi cok isterim. Cevabinizi sabirsizlikla bekliyorum. Sagolun, elinize saglik.
YA NEDEN YAPAN HİÇ KİMSE YORUMLAMAMIŞ HEP GÖRÜNÜŞÜNE GÖRE YORUM YAPILMIŞ
YanıtlaSilben denedim süperin ötesinde eşim cok begeniyor
YanıtlaSil