Bu sefer tembellik edip söke unun hazır karışımı ile yaptığım tam buğday ekmeğim.Bu karışımlarla ekmek pişirmeyi ,sonuç daha garanti olduğundanda tercih ediyorum aslında.Kabardı kabarmadı ,ayy acaba söndümü diye pişene kadar gidip gelip kontrol etmeye gerek olmuyor :)
Aslında ben hemen hemen herkesin bildiğini ve pişirdiğini düşündüğüm için,klasik sebze yemeklerini yaptığımda siteye eklemiyordum.Ama yemeğe meraklı ,mutfağa yeni yeni girmeye başlayan genç kızlarımızdan vede henüz yeni evli genç hanımlarımızdan gelen istek üzerine artık bu tür yemeklerimide ekleyeceğim.Umarım ufakta olsa tecrübe edinmelerine katkım olur :)
Malzemeler:
yarım kg pırasa
1 tane kuru soğan
4 diş sarımsak
1 yada 2 tane domates
1 çay bardağı sıvıyağ (arzuya bağlı olarak zeytinyağıda kullanabilirsiniz,ben kullanmadım)
3-4 tane kesme şeker
2 tane havuç
2 çay bardağı su
1 küçük kahve fincanı pirinç
Yapılışı:
Öncelikle pırasaları ve havuçları yıkayıp temizleyerek ,pırasaları 2-3 cm uzunluğunda havuçları ince ince verev olarak kesin.Tencereye sırayla yemeklik doğranmış soğanları,kabukları soyulup küp küp kesilmiş domatesleri,kesme şekeri,minik doğranmış sarımsakları,havuç ve pırasaları koyun.(hepsini çiğden koyuyoruz)Tuzunu serpip sıvıyağıda üzerine gezdirin.Ocağınızın en küçük gözünde kısık ateşe koyun.Pırasalar suyunu salıp yumuşamaya başlayınca yıkanmış pirinci ve 2 çay bardağı sıcak suyu ekleyin.Karıştırmadan ,pirinçler yumuşayıp şişene kadar pişirin.Kapağı kapalı olarak soğutun.
Ben de cok severim bu pirasa yemegini canim ellerine saglik. Sevgiler
YanıtlaSilEkmeklerin mis gibi kokmustur yumusacik iyi kabarmis.
YanıtlaSilPirasa yemgini bende böyle pisiriyorum nefis oluyor eline saglik canim.
sevgiler
Teşekkür ederim arkadaşlar,sevgiyle kalın...
YanıtlaSilPırasaya bayılırım şöyle bol limonlu ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlı, pırasa yemeğine dört mezsim, yirmidörte saat hayır demem.:))
YanıtlaSilSevgiler...
canim ellerine saglik nefis gorunuyor
YanıtlaSilNe güzel ekmek yapmisin Nalancim,darisi basima.Bende cok isterim evde kendim ekmek yapmayi.Makine ile daha güzel profosönel olur.Ayrica zeytinyagli pirasa nefis görünyor.Elbette bu gibi tariflerde lazim.Ünlü askilarin da kitaplarinda bu tariflerden var ,bizde niye olmasin.Bu yemekleri bilmeyende var,onlarida düsünmek lazim.Ellerine saglik canim ,harika olmuslar.
YanıtlaSilEkmek bi yana zeytinyağlı pırasaya bayılırım :)) Ellerine sağlık Nalan, sevgiler...
YanıtlaSilbirazdan zeytinyağlı pırasa yiyeceğim:)
YanıtlaSileee bu güzel elzzet içinde yorum bırakayım bari dedim.
ellerinize sağlık.
Ellerine sağlık,limon sıkıp yenmezmi pırasa:))
YanıtlaSilsevgiler
canim iyi aksamlar nasilsin tatlim, ben yokken bana birakmis oldugun geçmis olsun yorumun için çok tesekkur ederim arkadasim allah razi olsun, simdi çok daha iyiyim allahima sukurler olsun, zeytinyagli pirasayi bende çok severim ekmekte mis gibi gorunuyor ellerine saglik canim, harika gozukuyo, çok optum.
YanıtlaSilwww.kelebeklisaniyeler.blogcu.com
Selam Nalan'cım,
YanıtlaSilEllerine sağlık. Ekmek de pırasa da çok güzel görünüyor.
Bence de bilinen tarifler de olsa eklemelisin. Bize mesaj yazanlar genelde blogcu arkadaşlarımız ama onlardan çok da, tarif arayan arkadaşlar giriyorlar bloglarımıza diye düşünüyorum.
Öpüyorum kocaman.
Sevgiler...
Ellerine saglik Nalan'cigim, nefis olmus.Hele ekmek kokusu buralara dek geldi.
YanıtlaSilSevgiler
Nalancım, pırasaya hele zeytinyağlısına bayılırım..Senin pırasada tam benlik olmuş..Nasıl güzel renklerle dolu tabak :))
YanıtlaSilEllerine sağlık,
Sevgiler...
merhaba nalan hanım
YanıtlaSilsiteniz çok güzel olmuş gerçekten çok beğendim.
http://www.mutfakta.net buda benim sitem sizde
inceleyip fikrinizi söylerseniz sevinirim.
fikir alışverişinde bulunabiliriz isterseniz.
hakan