Zencefili özellikle kakolu keklere çok yakıştırıyorum.Göz kararı yaptığım keklere evde varsa kakao,damla çikolata,zencefil eklerim mutlaka ,denemeyenlere tavsiye ederim hoş bir aroması oluyor.Yanınada tuzlu kurabiyeleri yapıp ,çayınızıda demledinizmi .....afiyet olsun !
Malzemeler:
1 paket yumuşamış margarin
1 limon suyu
1 paket kabartma tozu
1yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 çay kaşığı mahlep
aldığı kadar un
Yapılışı:
1 paket yumuşamış margarin
1 limon suyu
1 paket kabartma tozu
1yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 çay kaşığı mahlep
aldığı kadar un
Yapılışı:
Bütün malzemeyle kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Merdaneyle açarak kurabiye kalıbı ile kesin.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 175 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Malzemeler:
250 gr yumuşamış margarin
200 gr toz seker
4 yumurta
4 yemek kaşığı süt
350 gr un
1 paket kabatrma tozu
1 yemek kaşığı zencefil
3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. ( mayonez kıvamında olana kadar)
Yumuşamış margarin ve sütü ekleyin,mikserin en düsük ayarinda karıştırın.
Kakaoyu ,kabartma tozunu ve unu ekleyin.Mikseri bırakıp spatula yardımıyla havalandırarak karıştırın.
Kek kalıbınızı yada dikdörtgen bir borcamı margarinle yağlayarak üzerine biraz un serpin .Karışımı dökün ,önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında pişirin.
ellerine saglik harika iki lezzet sunmussun, gerçekten muhtesem, bi o kadar sunumu da mukkemel, hayirli cumalar dilerim, hosçakal.
YanıtlaSilNe kadar harika seyler yapmisin,süper hepside ama ben zencefilli keki cok fena begendim.Ellerine salgik canim,afiyetler olsun.IYi bir hafta sonu gecirmen diliyorum.
YanıtlaSilay hepside nefis gorunuyor ellerine saglik
YanıtlaSilNefis kokulari burada duyar gibiyim ellerine saglik. Sevgiler
YanıtlaSilBiri tatlı biri tuzlu..İkisini şöylee doldurup büyük bir tabağa, bir demlikte çay aldım mı yanıma beni unutun bir süre :))))
YanıtlaSilEllerine sağlık canımcım,
Sevgiler...
iki tarifte hem çok güzel hemde çok pratif tarifler ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgililer günün kutlu olsun canim.
YanıtlaSilCok sahane görünüyorlar canim,ellerine saglik.Sevgililer günün kutlu olsun.
YanıtlaSilYemek ve lezzet düşkünlerinin buluştuğu(http://yemeksaati.net/forum ) üyesi olarak. Çok beğendiğim tarifinizi izniniz olur ise sitemizde size ulaşılabilecek şekilde, kaynak adresini belirtilerek. Resmini ve sizin anlatımınızla olduğu gibi yayınlamak istiyorum. Konu ile alakalı buradan veya foruma buyurun çok sevinirim. (Not: Sadece üyeler yorum yazabiliyor ve imza bölümüne blog linkini ekleye biliyorlar)Olumlu veya olumsuz cevap yazarsanız memnun olurum. Teşekkürler, Aleyna-Dilara
YanıtlaSil