21 Kasım 2007

ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA




Malzemeler:

Pandispanya için:


  • 6 büyük boy yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)

  • 170 gr tozşeker (1 su bardağından bir parmak eksik)
  • 1/2 çay bardağı portakal suyu

  • 120 gr un (1 su bardağı +2 dolu yemek kaşığı)

  • 40 gr kakao (yarım su bardağı)


Ara kreması:
  • 1 paket çikolatalı crem Ole

  • 3 bardak süt

Çikolatalı ganaj için:
  • 1 kutu krema (200 ml)

  • 240 gr bitter çikolata (80 gr lık 3 paket)
Arasına koymak için frambuaz


Yapılışı:
Önce ganajı hazırlayarak başlayın (soğuması için).Kremayı bir kaba alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan alın.İçine küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ekleyerek karıştırın.Oda ısısına gelince mikserle 2-3 dakika çırpın.
Ara kreması için crem oleyi 3 bardak sütle üzerindeki tarife göre çırpın.Buzdolabına kaldırın.
Pandispanya için öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayın.Un ve kakaoyu bir kaba eleyin.
Yumurta sarılarını ve beyazlarını dikkatlice ayırıp iki ayrı kaba alın.
Şekerin yarısını yumurta aklarına katıp mikser ile yüksek devirde yaklaşık 8-10 dakika sert bir kıvam alana kadar çırpın.
Kalan şekeri yumurta sarılarına ilave ederek, yumurta sarılarının rengi açılıp, şeker içinde eriyene kadar çırpalım (mayonez kıvamında olmalı).
Portakal suyunu yumurta sarılarına ilave edip mikser kullanmadan tahta bir kaşıkla yada plastik spatula ile karıştırın.
İki karışımıda geniş bir kap içine alarak dikkatlice, yumurta aklarını söndürmeden yine bir tahta kaşıkla yada spatula ile karıştırın.

Un ve kakaoyu da ilave ederek yavaşca tüm malzemeyi karıştırın.Yağladığınız 27 cm lik kek kalıbına döküp kürdan temiz çıkana kadar pişirin
Keki fırından alıp, kalıpla birlikte tel ızgara üzerine ters çevirin ve soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
Pandispanyayı 3 e bölün.Katları istediğiniz bir meyve suyu ile ıslatın,ben vişne suyu kullandım.
Her kata crem ole ve frambuaz koyup en üstünüde ganajla sıvayın.Üzerine bir tatlı kaşığının tersini bastırıp çekerek tepecikler oluşturun.Pastayı dolapta 1 saat kadar dinlendirip servis yapın.AFİYET OLSUN...


31 yorum:

  1. Hayırlı akşamlar Nalan. Az önce sayfamdaki yemek sohbetinde yazını okudum. Bağlantım kopmuş o anda habersizdim. 5 dakika sonra fark ettim. Kusura bakma.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim önemli değil :)ziyarete gelmiştim,sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Nalan bu ne albenili bir pasta böyle. ellerine sağlık.
    linklerimi de düzelttim:)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim Hülya'cığım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba iyi akşamlar.Pastaya bayıldım çok güzel ve enfes olmuş.Bu arada elmalı kurabiyelerede bayıldım.Değişik bir alternatif.Ellerine sağlık sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Mine elmalı kurabiyeyi seviyorsan mutlaka denemeni öneririm,sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ne güzel bir görüntüdür bu ya Rabbim..ellerine sağlık nalancım..
    sevgiler
    banu

    YanıtlaSil
  8. Cikilota okadar canliki elimi atip bir dilim alasim geldi,harika bir görüntü eline saglik canim

    YanıtlaSil
  9. Nalan pastan çok güzel görünüyor canım.İnsan uzanıp bir parça almak istiyor.Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. Merhaba canim, bu pasta tam benlik, hem cikolata var hem de frambuaz, ben bunlara bayilirim zaten. Keske pastanin bir de dilimlenmis resmini görseydik bence daha da güzel olurdu? Ne dersin, yine de sen bilirsin.

    Selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. Nalancim cok güzel görünüyor.Cikolata sevenler icin süper bir pasta ,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  12. Bayılırım ev pastasına ama aşağıdaki elmalı rulolar da hiç aşağı kalmıyor. Ellerine sağlık sevgili Nalan!

    YanıtlaSil
  13. Nalan'cigim,
    Harika olmus, ellerine saglik.Agiz sulandiriyor.
    uzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  14. Nalan'cım pastan süper olmuş. Hem çikolata, hem frambuaz. Hımmm... Dilim halini merak ettim. Ellerine sağlık. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Nalan'cım merhaba pasta gerçekten nefis görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Canım,
    ellerine sağlık ne güzel bir pasta. bol çikolatalı pastaları severim. Sanırım serotoninin etkisi. sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Çok lezzetli bir görüntüsü var. Çikolataaaaa :)))) Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Nalan'cığım pasta harika görünüyor, çikolata ve frambuaz ikilisi nefis, ben bir dilim alıyorum:) ellerine sağlık...
    Bu pandispanyayı pek çok arkadaş denedi, ama içinde kabartma tozu olmadığından ben pek denemeye cesaret edemiyorum, kabarmama gibi bir problemi var mı ve piştikten sonra nasıl bir pandispanya oluyor, pastane pastalarındaki gibi puf puf olmuyor zannedersem!!
    ne dersin??
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Banu'cuğum çok teşekkürler !

    Öznur'cuğum imkan olsada tüm arkadaşlara ikram edebilsek yaptıklarımızdan değilmi :)

    Feray çok teşekkür ederim.

    Kevser'ciğim Pastayı gece kesip servis yapmak zorunda kaldığım için resimler çok iyi çıkmadı ,artı misafir telaşıda olunca dilim halini sunamadım malesef,bu seferlik böyle oldu artık :)

    YanıtlaSil
  20. Yaren,Tijen,Aybike çok teşekkürler arkadaşlar,çikolata sevenler için birebir d:) !!

    YanıtlaSil
  21. Ebru'cuğum,Zerrin'ciğim,Oya'cığım sevgiler,yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum...

    YanıtlaSil
  22. Özlem çok teşekkür ederim,sevgiler..

    Hatice'ciğim benimde bu pandispanyayı ilk denememde aynı tereddütlerim oldu kek pişip çıkana kadar.Ama mutlaka denemeni tavsiye ederim bugüne kadar hiç olumsuzluk yaşamadım bu tarifle ve uzun zamandır da pastalarda sürekli bu tarifi kullanıyorum.Yumuşak hafif nemli çok güzel bir pandispanya oluyor.Yapılışında kabarmayı sağlayan ve dikkat edilmesi gereken en önemli şey yumurta aklarını çok iyi sertleşene kadar çırpmak ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırırken yumurtaları söndürmeden yavaşça dikkatli karıştırmak.İnşallah denersen beğenirsin canım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Canim merhaba! Yine harikalar yaratmissin pasta muhtesem gözüküyor !.... Ellerine Saglik....

    YanıtlaSil
  24. mmmh,nefis bir pasta olmus,ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  25. Nalan'cim süper bir görüntü ellerine saglik canim...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. Nalan'cığım çok nefis ve görüntü açısından olan bir pasta olmuş.Diğer tariflerinide okudum,hepsi birbirinden lezzetlliler.Ellerine sağlık canım..

    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  27. Gelincim;Pastayi aksam misafirlerim icin yaptim hepimiz cok begendik !Tekrar

    Ellerine Saglik Canimcim !

    YanıtlaSil
  28. Beğendiğinize sevindim canım,afiyetler olsun!

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Nalan, nefis bir pasta olmus. Cok iddiali gorunuyor. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  30. Kevgir Aralık sayısı sevgili Esra için hazırlanıyor. Ayrıntılar burada. Lütfen tıklayın.

    YanıtlaSil
  31. Lütfen Esra için Kevgir’de yer almak istiyorsanız alttaki yazıyı okuyun ve tercihinizi yorumla belirtmek için Selen‘i ziyaret edin. Teşekkürler.

    Biliyorsunuz ki üç gün önce hepimiz sevgili Esra ile vedalaştık. Esra’nın Zerrin ile birlikte hazırladığı, tariflerinin dışında bize en güzel hediyesi Kevgir dergisi oldu. Kevgir Aralık sayısına kavuşmamıza da sayılı gün kaldı. Zerrin’in önerisiyle biz de istedik ki bu yeni sayı Esra’ya hediye gelsin. Onun sevdiği yemekler, onun kendi tarifleri bizim uygulamalarımız ile yeni sayıda yer alsın. Hüzünlü, mutsuz yazılar değil, mutlu, güzel anılarla dolu eğlenceli bir sayı olsun, Esra’yı gülümsetelim ve sevindirelim. Düşünün ki bu ona bir veda değil sürpriz hoş geldin hediyesi. Esra ile tanışmanızdan, komik anılarınızdan, yorumlaşmalarınızdan, paylaştıklarınızdan bahsedin. Fazla bir paylaşımınız olmadıysa da tarifini o kadar lezzetli pişirin ki anısız da olsa ondan bir aferin kapın.

    Önümüzde sadece 2 gün var. Bu iki gün içinde aşağıdaki listeden seçeceğiniz yemeği pişirip fotoğrafını da çekerek yazınızla birlikte “esraicin@gmail.com” adresine mail atın. Listedeki her kategoriden seçim yapabilirsiniz. Tariflere ulaşmak için başlıklara tıklayabilirsiniz.


    Sizden tek ricam seçim yapınca yorum ile tercihinizi iletmeniz. İKİ seçim yapın ki biri sizden önce davrandıysa ikinci tercihiniz size verilsin. Yarın sabah 09.00 itibariyle kişiler ve yemekler listesi hazır olacak. Mail atmak için son gün ve saat de 29.11.2007 Perşembe akşam saat 21.00. Bu tarihten sonra gelecek mailler maalesef kabul edilmeyecek.

    Lütfen yandaki banner’ı sayfanıza koyarak herkesi bu faaliyetten haberdar edin ve detaylar için banner’a tıklamalarını rica edin.

    Haydi! Esra’ya yüreğindeki kocaman sevgisine layık olduğumuzu gösterelim.


    ÇORBALAR
    1) Yayla çorbası


    ANA YEMEKLER
    1) Kuzu tandır
    2) Kuzu haşlama
    3) Hamburger
    4) Biber dolması
    5) Kabak dolması
    6) Lahana Sarması
    7) Yoğurtlu Köfte
    8) Hasanpaşa köftesi
    9) Fırında karışık kızartma
    10) Paşa kebabı
    11) Poşette tavuk ve peynirli makarna
    12) Yufkada tavuk
    13) Patatesli tavuk
    14) Mantarlı tavuk
    15) Kıymalı patlıcan
    16) İçli köfte
    17) Karnıyarık
    18) Tavuk köfte ve patates püresi
    19) Köfte çeliği
    20) Köfte kebabı
    21) Poşette köfte
    22) Et sote
    23) Shoarma
    24) Rulo köfte
    25) Poşette tavuk
    26) Kıymalı patlıcan
    27) Tavuk pane
    28) Patlıcan Kebabı

    SALATALAR
    1) Basit kumpir

    MAKARNALAR
    1) Tavuklu makarna
    2) Köfte ve makarna
    3) Kıymalı makarna

    PİLAVLAR
    1) Bulgur pilavı ve cacık
    2) Tavuklu erişte pilavı
    3) Bulgur pilavı
    4) Tavuklu pilav

    BÖREKLER
    1) Kıymalı patatesli börek
    2) Kol böreği
    3) Peynirli kızartma börek
    4) Etli börek
    5) Köfteli börek
    6) Rulo börek
    7) Bohça böreği
    8) Sultan kebabı (böreği)
    9) Tandır böreği (gözleme)
    10) Rulo patatesli börek

    EKMEKLER
    1) Brioche (Fransız ekmeği)


    HAMUR İŞLERİ
    1) Peynirli pamuk poğaça
    2) Trabzon kıymalısı
    3) Şekerpare
    4) Hazır yufkadan baklava
    5) Minik pizza
    6) Minik kıymalı pide
    7) Et burger
    8) Açma
    9) Krep parizyen
    10) Pizza
    11) Zeytinli Rulo
    12) Patates mücver
    13) Mayalı poğaça
    14) Haşhaşlı çörek

    KEK VE MUFFINLER
    1) Cevizli ve üzümlü kek
    2) Browni muffin
    3) Pudingli, meyveli ve damla çikolatalı kek
    4) Peynirli ve Zeytinli muffin
    5) Muzlu muffin
    6) Çikolatalı ve kremalı muffin
    7) Browni
    8) Kekstra
    9) Fındıklı ve çikolatalı muffin
    10) Sucuklu muffin
    11) Reçelli kek
    12) Zeytinli muffin
    13) Cheesecake, prens ve prenses
    14) Krem karamelli kek
    15) Muçari
    16) Kuru meyveli muffin
    17) Çikolatalı muffin
    18) Zeytinli ve kurutulmuş domatesli kek
    19) Kayısılı kek
    20) Kremole tart
    21) Kirazlı muffin
    22) Çilekli kek

    KURABİYELER
    1) Fındıklı kurabiye
    2) Elmalı tart
    3) Fındık ezmeli kurabiye
    4) Fındıklı tartoletler
    5) Marmelatlı kurabiye


    PASTALAR
    1) Çikolatalı yaban mersinli pasta
    2) Elmalı pasta
    3) Çikolata Muslu tart
    4) Çikolatalı pasta
    5) Cheesecake
    6) Şeker hamurlu pasta
    7) Çikolatalı parfe
    8) Yaş pasta
    9) Basit elmalı pasta
    10) Muzlu ve çikolata soslu yaş pasta
    11) Kremalı ıslak kek

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA