Malzemeler:
Pandispanya için:
- 6 büyük boy yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
- 170 gr tozşeker (1 su bardağından bir parmak eksik)
- 1/2 çay bardağı portakal suyu
- 120 gr un (1 su bardağı +2 dolu yemek kaşığı)
- 40 gr kakao (yarım su bardağı)
Ara kreması:
- 1 paket çikolatalı crem Ole
- 3 bardak süt
Çikolatalı ganaj için:
- 1 kutu krema (200 ml)
- 240 gr bitter çikolata (80 gr lık 3 paket)
Yapılışı:
Önce ganajı hazırlayarak başlayın (soğuması için).Kremayı bir kaba alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan alın.İçine küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ekleyerek karıştırın.Oda ısısına gelince mikserle 2-3 dakika çırpın.
Ara kreması için crem oleyi 3 bardak sütle üzerindeki tarife göre çırpın.Buzdolabına kaldırın.
Pandispanya için öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayın.Un ve kakaoyu bir kaba eleyin.
Yumurta sarılarını ve beyazlarını dikkatlice ayırıp iki ayrı kaba alın.
Şekerin yarısını yumurta aklarına katıp mikser ile yüksek devirde yaklaşık 8-10 dakika sert bir kıvam alana kadar çırpın.
Kalan şekeri yumurta sarılarına ilave ederek, yumurta sarılarının rengi açılıp, şeker içinde eriyene kadar çırpalım (mayonez kıvamında olmalı).
Portakal suyunu yumurta sarılarına ilave edip mikser kullanmadan tahta bir kaşıkla yada plastik spatula ile karıştırın.
İki karışımıda geniş bir kap içine alarak dikkatlice, yumurta aklarını söndürmeden yine bir tahta kaşıkla yada spatula ile karıştırın.
Un ve kakaoyu da ilave ederek yavaşca tüm malzemeyi karıştırın.Yağladığınız 27 cm lik kek kalıbına döküp kürdan temiz çıkana kadar pişirin
Keki fırından alıp, kalıpla birlikte tel ızgara üzerine ters çevirin ve soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.
Pandispanyayı 3 e bölün.Katları istediğiniz bir meyve suyu ile ıslatın,ben vişne suyu kullandım.
Her kata crem ole ve frambuaz koyup en üstünüde ganajla sıvayın.Üzerine bir tatlı kaşığının tersini bastırıp çekerek tepecikler oluşturun.Pastayı dolapta 1 saat kadar dinlendirip servis yapın.AFİYET OLSUN...
Hayırlı akşamlar Nalan. Az önce sayfamdaki yemek sohbetinde yazını okudum. Bağlantım kopmuş o anda habersizdim. 5 dakika sonra fark ettim. Kusura bakma.
YanıtlaSilSevgiler...
Rica ederim önemli değil :)ziyarete gelmiştim,sevgiler...
YanıtlaSilSevgili Nalan bu ne albenili bir pasta böyle. ellerine sağlık.
YanıtlaSillinklerimi de düzelttim:)
Çok teşekkür ederim Hülya'cığım,sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba iyi akşamlar.Pastaya bayıldım çok güzel ve enfes olmuş.Bu arada elmalı kurabiyelerede bayıldım.Değişik bir alternatif.Ellerine sağlık sevgilerimle.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Mine elmalı kurabiyeyi seviyorsan mutlaka denemeni öneririm,sevgiler...
YanıtlaSilne güzel bir görüntüdür bu ya Rabbim..ellerine sağlık nalancım..
YanıtlaSilsevgiler
banu
Cikilota okadar canliki elimi atip bir dilim alasim geldi,harika bir görüntü eline saglik canim
YanıtlaSilNalan pastan çok güzel görünüyor canım.İnsan uzanıp bir parça almak istiyor.Ellerine sağlık canım
YanıtlaSilMerhaba canim, bu pasta tam benlik, hem cikolata var hem de frambuaz, ben bunlara bayilirim zaten. Keske pastanin bir de dilimlenmis resmini görseydik bence daha da güzel olurdu? Ne dersin, yine de sen bilirsin.
YanıtlaSilSelam ve sevgilerimle..
Nalancim cok güzel görünüyor.Cikolata sevenler icin süper bir pasta ,ellerine saglik.
YanıtlaSilBayılırım ev pastasına ama aşağıdaki elmalı rulolar da hiç aşağı kalmıyor. Ellerine sağlık sevgili Nalan!
YanıtlaSilNalan'cigim,
YanıtlaSilHarika olmus, ellerine saglik.Agiz sulandiriyor.
uzel bir hafta sonu diliyorum.
Nalan'cım pastan süper olmuş. Hem çikolata, hem frambuaz. Hımmm... Dilim halini merak ettim. Ellerine sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSilNalan'cım merhaba pasta gerçekten nefis görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık ne güzel bir pasta. bol çikolatalı pastaları severim. Sanırım serotoninin etkisi. sevgiler
Çok lezzetli bir görüntüsü var. Çikolataaaaa :)))) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgiler...
Nalan'cığım pasta harika görünüyor, çikolata ve frambuaz ikilisi nefis, ben bir dilim alıyorum:) ellerine sağlık...
YanıtlaSilBu pandispanyayı pek çok arkadaş denedi, ama içinde kabartma tozu olmadığından ben pek denemeye cesaret edemiyorum, kabarmama gibi bir problemi var mı ve piştikten sonra nasıl bir pandispanya oluyor, pastane pastalarındaki gibi puf puf olmuyor zannedersem!!
ne dersin??
sevgiler...
Banu'cuğum çok teşekkürler !
YanıtlaSilÖznur'cuğum imkan olsada tüm arkadaşlara ikram edebilsek yaptıklarımızdan değilmi :)
Feray çok teşekkür ederim.
Kevser'ciğim Pastayı gece kesip servis yapmak zorunda kaldığım için resimler çok iyi çıkmadı ,artı misafir telaşıda olunca dilim halini sunamadım malesef,bu seferlik böyle oldu artık :)
Yaren,Tijen,Aybike çok teşekkürler arkadaşlar,çikolata sevenler için birebir d:) !!
YanıtlaSilEbru'cuğum,Zerrin'ciğim,Oya'cığım sevgiler,yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum...
YanıtlaSilÖzlem çok teşekkür ederim,sevgiler..
YanıtlaSilHatice'ciğim benimde bu pandispanyayı ilk denememde aynı tereddütlerim oldu kek pişip çıkana kadar.Ama mutlaka denemeni tavsiye ederim bugüne kadar hiç olumsuzluk yaşamadım bu tarifle ve uzun zamandır da pastalarda sürekli bu tarifi kullanıyorum.Yumuşak hafif nemli çok güzel bir pandispanya oluyor.Yapılışında kabarmayı sağlayan ve dikkat edilmesi gereken en önemli şey yumurta aklarını çok iyi sertleşene kadar çırpmak ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırırken yumurtaları söndürmeden yavaşça dikkatli karıştırmak.İnşallah denersen beğenirsin canım,sevgiler...
Canim merhaba! Yine harikalar yaratmissin pasta muhtesem gözüküyor !.... Ellerine Saglik....
YanıtlaSilmmmh,nefis bir pasta olmus,ellerine saglik canim.
YanıtlaSilNalan'cim süper bir görüntü ellerine saglik canim...
YanıtlaSilsevgiler...
Nalan'cığım çok nefis ve görüntü açısından olan bir pasta olmuş.Diğer tariflerinide okudum,hepsi birbirinden lezzetlliler.Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilSevgilerle
Gelincim;Pastayi aksam misafirlerim icin yaptim hepimiz cok begendik !Tekrar
YanıtlaSilEllerine Saglik Canimcim !
Beğendiğinize sevindim canım,afiyetler olsun!
YanıtlaSilSevgili Nalan, nefis bir pasta olmus. Cok iddiali gorunuyor. Ellerine saglik.
YanıtlaSilKevgir Aralık sayısı sevgili Esra için hazırlanıyor. Ayrıntılar burada. Lütfen tıklayın.
YanıtlaSilLütfen Esra için Kevgir’de yer almak istiyorsanız alttaki yazıyı okuyun ve tercihinizi yorumla belirtmek için Selen‘i ziyaret edin. Teşekkürler.
YanıtlaSilBiliyorsunuz ki üç gün önce hepimiz sevgili Esra ile vedalaştık. Esra’nın Zerrin ile birlikte hazırladığı, tariflerinin dışında bize en güzel hediyesi Kevgir dergisi oldu. Kevgir Aralık sayısına kavuşmamıza da sayılı gün kaldı. Zerrin’in önerisiyle biz de istedik ki bu yeni sayı Esra’ya hediye gelsin. Onun sevdiği yemekler, onun kendi tarifleri bizim uygulamalarımız ile yeni sayıda yer alsın. Hüzünlü, mutsuz yazılar değil, mutlu, güzel anılarla dolu eğlenceli bir sayı olsun, Esra’yı gülümsetelim ve sevindirelim. Düşünün ki bu ona bir veda değil sürpriz hoş geldin hediyesi. Esra ile tanışmanızdan, komik anılarınızdan, yorumlaşmalarınızdan, paylaştıklarınızdan bahsedin. Fazla bir paylaşımınız olmadıysa da tarifini o kadar lezzetli pişirin ki anısız da olsa ondan bir aferin kapın.
Önümüzde sadece 2 gün var. Bu iki gün içinde aşağıdaki listeden seçeceğiniz yemeği pişirip fotoğrafını da çekerek yazınızla birlikte “esraicin@gmail.com” adresine mail atın. Listedeki her kategoriden seçim yapabilirsiniz. Tariflere ulaşmak için başlıklara tıklayabilirsiniz.
Sizden tek ricam seçim yapınca yorum ile tercihinizi iletmeniz. İKİ seçim yapın ki biri sizden önce davrandıysa ikinci tercihiniz size verilsin. Yarın sabah 09.00 itibariyle kişiler ve yemekler listesi hazır olacak. Mail atmak için son gün ve saat de 29.11.2007 Perşembe akşam saat 21.00. Bu tarihten sonra gelecek mailler maalesef kabul edilmeyecek.
Lütfen yandaki banner’ı sayfanıza koyarak herkesi bu faaliyetten haberdar edin ve detaylar için banner’a tıklamalarını rica edin.
Haydi! Esra’ya yüreğindeki kocaman sevgisine layık olduğumuzu gösterelim.
ÇORBALAR
1) Yayla çorbası
ANA YEMEKLER
1) Kuzu tandır
2) Kuzu haşlama
3) Hamburger
4) Biber dolması
5) Kabak dolması
6) Lahana Sarması
7) Yoğurtlu Köfte
8) Hasanpaşa köftesi
9) Fırında karışık kızartma
10) Paşa kebabı
11) Poşette tavuk ve peynirli makarna
12) Yufkada tavuk
13) Patatesli tavuk
14) Mantarlı tavuk
15) Kıymalı patlıcan
16) İçli köfte
17) Karnıyarık
18) Tavuk köfte ve patates püresi
19) Köfte çeliği
20) Köfte kebabı
21) Poşette köfte
22) Et sote
23) Shoarma
24) Rulo köfte
25) Poşette tavuk
26) Kıymalı patlıcan
27) Tavuk pane
28) Patlıcan Kebabı
SALATALAR
1) Basit kumpir
MAKARNALAR
1) Tavuklu makarna
2) Köfte ve makarna
3) Kıymalı makarna
PİLAVLAR
1) Bulgur pilavı ve cacık
2) Tavuklu erişte pilavı
3) Bulgur pilavı
4) Tavuklu pilav
BÖREKLER
1) Kıymalı patatesli börek
2) Kol böreği
3) Peynirli kızartma börek
4) Etli börek
5) Köfteli börek
6) Rulo börek
7) Bohça böreği
8) Sultan kebabı (böreği)
9) Tandır böreği (gözleme)
10) Rulo patatesli börek
EKMEKLER
1) Brioche (Fransız ekmeği)
HAMUR İŞLERİ
1) Peynirli pamuk poğaça
2) Trabzon kıymalısı
3) Şekerpare
4) Hazır yufkadan baklava
5) Minik pizza
6) Minik kıymalı pide
7) Et burger
8) Açma
9) Krep parizyen
10) Pizza
11) Zeytinli Rulo
12) Patates mücver
13) Mayalı poğaça
14) Haşhaşlı çörek
KEK VE MUFFINLER
1) Cevizli ve üzümlü kek
2) Browni muffin
3) Pudingli, meyveli ve damla çikolatalı kek
4) Peynirli ve Zeytinli muffin
5) Muzlu muffin
6) Çikolatalı ve kremalı muffin
7) Browni
8) Kekstra
9) Fındıklı ve çikolatalı muffin
10) Sucuklu muffin
11) Reçelli kek
12) Zeytinli muffin
13) Cheesecake, prens ve prenses
14) Krem karamelli kek
15) Muçari
16) Kuru meyveli muffin
17) Çikolatalı muffin
18) Zeytinli ve kurutulmuş domatesli kek
19) Kayısılı kek
20) Kremole tart
21) Kirazlı muffin
22) Çilekli kek
KURABİYELER
1) Fındıklı kurabiye
2) Elmalı tart
3) Fındık ezmeli kurabiye
4) Fındıklı tartoletler
5) Marmelatlı kurabiye
PASTALAR
1) Çikolatalı yaban mersinli pasta
2) Elmalı pasta
3) Çikolata Muslu tart
4) Çikolatalı pasta
5) Cheesecake
6) Şeker hamurlu pasta
7) Çikolatalı parfe
8) Yaş pasta
9) Basit elmalı pasta
10) Muzlu ve çikolata soslu yaş pasta
11) Kremalı ıslak kek