17 Kasım 2007

ELMALI RULO KURABİYE


Elimdeki bir kaç elmalı kurabiye tarifinden değişiklikler ve eklemeler yaparak yeni bir tarif hazırladım.Şeker miktarını azalttığım için yerken insanın içini bayıltmayan hafif ama çok lezzetli oldu kurabiyelerim.Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Hepinize iyi bir hafta sonu diliyorum...
Malzemeler:
Hamuru için:
  • 1 paket yumuşamış margarin (oda ısısında beklemiş)
  • 1 çay bardağı toz şeker (büyük boy aida bardaklardan)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 yumurta
  • 5 su bardağı un (herkesin bardağı farklıdır,bu yüzden unu ona göre ilave edin ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur olacak.)
Elmalı harç için:
  • 3 adet kırmızı elma
  • 2 adet yeşil golden elma
  • 1 çay bardağı kuru üzüm (aida bardak)
  • 1 çay bardağı toz şeker (aida bardak)
  • 1 kase iri kırılmış ceviz içi
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • yarım çay bardağı su
Yapılışı:
  1. Öncelikle elmalı harcı hazırlayın.Elmaların kabuklarını soyup minik küp küp doğrayın.
  2. Elmaları bir tencereye alıp,üzerine toz şekeri,yıkanmış kuru üzümleri ve yarım çay bardağı suyu ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  3. Soğuduktan sonra tarçın ve cevizi ilave edip yavaşça elmaları ezmeden karıştırın.
  4. Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun 15-20 dakika dinlendirin.Fırını 175 dereceye ayarlayın.
  5. Hamuru iki eşit parçaya bölün.Parçaları oklava yada merdane ile açarak ( yarım cm kadar çok kalın açmayın) harcı iki hamura pay edin,hamurun her yerine yayın.İki parçayıda rulo şeklinde kıvırın 2 cm kadar genişlikte bıçakla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  6. Kurabiyeler pembeleşene kadar pişirin çok fazla kızartmayın,ama fırından almadan önce ruloların en orta kısmının pişip pişmediğini kontrol edin.Soğuduktan sonra üzerlerine bolca pudra şekeri serpip çayınızın yanında afiyetle yiyin :)



11 yorum:

  1. Of of ooof bu ne güzel kurabiyeler bunlar:) simdi mutafaga girip aksam icin misafirlerime hemen yapmaliyim :)Canim Ellerine Saglik ! Hoscakal canimcim .....

    YanıtlaSil
  2. Yap serapçım yap afiyet olsun.Anladın sen onuu :))Gelelim Nalancım sanaa olmuyo ama beni şeker hastası yapıcaksın sen tuzlularına bişey diyemem ammaaa ah bu tatlılar ahhh şimdi yapmıyım da yemiyimde ne yapıyım ben.Ellerine sağlık nefis olmuşlar.
    Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  3. BU arada ismim var benim isimsiz değilim ben :)))) MÜGE

    YanıtlaSil
  4. Yapayim dimi Müge :))))
    ama bak sen "yap" dedin diye yapicam canim görümcüm beniim :))))
    öpüyorum seni hayatim

    YanıtlaSil
  5. Kurabiyeleri yaptim gercekten cok güzel oldular! Canim tekrar ellerine saglik; öpüyorum seni !

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar sahane bir pasta,ellerine saglik,yapmak isterim bu pastadan,elmayi degerlendirmek icin cok güzel bir alternativ.Iyi aksamlar canim.

    YanıtlaSil
  7. nefis bir kurabiye...pişmemiş halini bile yemek istedim...
    Sevgiler,
    ilkay

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkürler arkadaşlar,sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Merhaba harika bir elmalı kurabiye bu .ellerinize sağlık.tarifleriniz oldukça güzel.tekrar görüşmek dileğimle.bende beklerim.

    YanıtlaSil
  10. aynı tariften bende yaptım iğrenç oldu.kimse yemeyi bile tercih etmedi

    YanıtlaSil
  11. cok guzel goruntusu denemek istiyorum.ellerine saglik

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA