Malzemeler:
İç harcı için:
- 1 kg pırasa (mümkünse ince olanlardan)
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 2/3 çay bardağı zeytinyağı
- tuz,karabiber,pul biber
Yufkalara sürmek için:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı su
- yarım su bardağı sıvıyağ
4 adet yufka,üzeri için yumurta sarısı
Yapılışı:
- Pırasaları ayıklayıp ince ince kıyın.Yağı tencereye alıp kızdırın pırasaları ekleyin.Önce yüksek ateşte 5 dakika kadar karıştırarak soteleyin.Havuçları ekleyerek tuzunu ilave edin.Yarım su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.Karabiberi ve pul biberi ekleyin.
- Harcı için süt, yumurta ve yağı çırpın.Yufkayı serip 4 eşit üçgen parçaya bölün.Her parçaya 1' er yemek kaşığı sos sürün.Uzun kenarına pırasalı içten koyarak rulo yapın.Gül şeklinde sarın.
- Üzerlerine fırça ile biraz sos sürüp yumurta sarısı sürün.
- Isıtılmış fırında 180 derece de kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder