23 Kasım 2015

PIRASALI GÜL BÖREĞİ


 Malzemeler:

İç harcı için:

  • 1 kg pırasa (mümkünse ince olanlardan)
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 2/3 çay bardağı zeytinyağı
  • tuz,karabiber,pul biber
Yufkalara sürmek için:
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı su
  • yarım su bardağı sıvıyağ
4 adet yufka,üzeri için yumurta sarısı



Yapılışı:

  1. Pırasaları ayıklayıp ince ince kıyın.Yağı tencereye alıp kızdırın pırasaları ekleyin.Önce yüksek ateşte 5 dakika kadar karıştırarak soteleyin.Havuçları ekleyerek tuzunu ilave edin.Yarım su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.Karabiberi ve pul biberi ekleyin.
  2. Harcı için süt, yumurta ve yağı çırpın.Yufkayı serip 4 eşit üçgen parçaya bölün.Her parçaya 1' er yemek kaşığı sos sürün.Uzun kenarına pırasalı içten koyarak rulo yapın.Gül şeklinde sarın.
  3. Üzerlerine fırça ile biraz sos sürüp yumurta sarısı sürün.
  4. Isıtılmış fırında 180 derece de kızarana kadar pişirin.





0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA