27 Ağustos 2015

ŞEFTALİLİ CRUMBLE








 Yapılışı çok kolay ve çok lezzetli bir tatlı.Armut, elma, kayısı ,vişne gibi değişik meyvelerle yapmak da mümkün.Bizim evin favori tatlılarından oldu kesinlikle.Ilıkken yada oda sıcaklığında 1 top kaymaklı dondurma ile servis etmenizi öneririm.Ben fotoğrafları henüz fırından yeni çıktığında çektiğim için şeftali kısmı akışkandı,sulu gibi görünmesi sizi yanıltmasın.Ertesi gün yemeden önce mikro dalgada yada kızgın fırında biraz ısıtıp yiyebilirsiniz.

Malzemeler:
bardak ölçüsü cup:240 ml
  • 4 adet büyük boy şeftali
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1/3 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri:
  1. 1,5 su bardağı un
  2. 1/4 su bardağı toz şeker
  3. 1 tutam tuz
  4. 100 gr soğuk küp küp kesilmiş margarin veya tereyağı

Yapılışı:
  1. Şeftalilerin kabuklarını soyarak büyükçe bir kabın içine ince ince dilimleyin,limon suyunu ekleyin.
  2. Toz şeker,nişasta ve tarçını karıştırarak şeftaliye ekleyin ,yavaşça karıştırarak şeftalilerin her yerine eşit olarak dağılmasını sağlayın.Fırın kabına koyun kaşıkla üzerini biraz düzeltin
  3. Üst hamuru için tüm malzemeyi rondoya koyun bir kaç saniye çalıştırın.Hamurun kıvamı iri kumlu parçacıklar şeklinde olmalı ufaltmaya çalışmayın .Hamuru şeftalinin üzerine yayın düzleştirip bastırmayın.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika üzeri   kızarana kadar pişirin.





0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA