- 3 adet yufka
- 1 su bardağı ayran
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 250 gr kıyma
- büyük bir baş soğan
- tuz,kara biber
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt,biberli yağ
Yapılışı:
- Soğanı rendeleyin,kıyma,tuz,kara biber ekleyip yoğurun.
- Yufkaları ortadan ikiye kesin.
- Üzerine 3-4 kaşık ayran,2-3 kaşıkta sıvı yağ gezdirin fırçayla her yerine sürün.yufkanın her iki kenarını 5 parmak kadar içeri katlayın.Uç kısmına kıymayı yerleştirip sıkıca sarın.
- Bıçakla küçük küçük kesin yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerlerine de biraz sıvı yağ sürün ,önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar kızartın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağ gezdirip sıcak servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder