Malzemeler:
- 1 paket eritilmiş ılınmış margarin yada tereyağı
- 1 adet yumurta
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı toz şeker
- aldığı kadar un (yaklaşık 600 gr)
Şerbet için:
- 1 kg toz şeker
- şekerin üzerini 1 parmak geçecek kadar su
- yarım limon suyu
Önce şerbeti hazırlayıp soğutun.Şekeri tencereye koyun üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatıp limon suyunu ilave edin 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Yapılışı:
- Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri kaba alıp karıştırın.Unu ve kabartma tozunu ekleyin .Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı unun hepsini bir kerede eklemeyin.
- İstediğiniz gibi şekil verin önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
Not:Hamura delikli kalbur üzerinde şekil verilir aslında ama benim kalburum olmadığı için bu şekilde yaptım.
0 yorum:
Yorum Gönder