- 1 paket yumuşamış margarin
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
Elmalı harç:
- 5 adet rendelenmiş elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
Yapılışı:
- Harç malzemelerini ceviz hariç bir tavaya alıp elmalar yumuşayana ve suyunu çekene kadar biraz pişirin.Ocaktan alıp cevizi ilave edin.
- Ele yapışmayacak bir kıvamda hamuru yoğurun.Hamurun yarısını ayırıp buzluğa koyun,kolayca rendeleyebileceğiniz sertliğe ulaşana kadar bekletin.
- Kalan hamuru kullanacağınız tepsiye(ben büyük borcam kullandım) alarak elinizle yayarak eşit şekilde düzleştirin. Elmalı harcı üzerine yayın.Sertleşen hamuru rendenin büyük tarafı ile elmaların üzerine rendeleyin.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin.Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder