28 Şubat 2015

ELMALI TURTA

 Malzemeler:

  • 1 paket yumuşamış margarin
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Elmalı harç:
  • 5 adet rendelenmiş elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi



Yapılışı:

  1. Harç malzemelerini ceviz hariç bir tavaya alıp elmalar yumuşayana ve suyunu çekene  kadar biraz pişirin.Ocaktan alıp cevizi ilave edin.
  2. Ele yapışmayacak bir kıvamda hamuru yoğurun.Hamurun yarısını ayırıp buzluğa koyun,kolayca rendeleyebileceğiniz sertliğe ulaşana kadar bekletin.
  3. Kalan hamuru kullanacağınız tepsiye(ben büyük borcam kullandım)  alarak elinizle yayarak eşit şekilde düzleştirin. Elmalı harcı üzerine yayın.Sertleşen hamuru rendenin büyük tarafı ile elmaların üzerine rendeleyin.
  4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin.Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyin.


0 yorum:

Yorum Gönder

 

NALAN MUTFAKTA