* 50 gr. kakao
* 3 su bardağı un
*1 paket vanilya
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağaı mısır nişastası
*1 tatlı kaşığı kabartmatozu
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağaı mısır nişastası
*1 tatlı kaşığı kabartmatozu
*1 paket margarin (yumuşak)
* 300 gram bitter çikolata (benmari usulu eritilmiş)
* hindistan cevizi
Çikolata ve hindistan cevizi dışındaki malzemeleri yoğurun.Cevizden daha küçük parçalar alarak yuvarlayın.Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizerek önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında pişirin.
Bu arada çikolatayı eritin,kurabiyeleri batırana kadar ılık tutun.Pişen kurabiyeler biraz soğuyunca çikolataya atın bir çatal yardımıyla her tarafını çikolata ile kaplayın.Hindistan cevizinin içine atıp folyo serdiğiniz bir tepsiye dizin.Buzdolabında yarım saat kadar soğutun.
Püf noktası:Kurabiyelerin kıtırlığını kaybedip yumuşak olması için hava almayan kapaklı bir kapta saklayın.Afiyet olsun....
0 yorum:
Yorum Gönder