malzemeler:
- 5-6 adet kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- yarım tatlı kaşığı pul biber
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım kg asma yaprağı
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1. Yemeklik doğranan soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
2. Pirinci yıkayıp soğana ekleyin,biraz daha kavurun. Ardından baharatları ve tuzunu ilave edin, karıştırın.Sıcak suyu ve limon suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin soğumaya bırakın.
3.Yaprakları fazla tuzu gitsin diye 3-4 kez sıcak suda bekletip yıkayın süzgece alın.Sardığınız yaprakları tencereye dizin, üzerine yarım çaybardağı zeytinyağı ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin.Kaynamaya başladığında altını kısıp yarım saat kadar pişirin.Kapağı kapalı olarak soğutun.
NOT:Ben kendi damak tadıma uymadığı için tarçın,kuş üzümü,dolmalık fıstık ve şeker eklemiyorum arzu ederseniz siz kullanabilirsiniz.
kalem gibiler masallah eline saglik
YanıtlaSilellerine sağlık yengecim artık bizde yapan olmadığı için böyle bakıyoruz sadece bende üşendiğimden yapmıyorum :)) anneanneminkilerde ufacık oluyo :)
YanıtlaSilSevgili teşekkür ederim.
YanıtlaSilKokoşum üşenme sen yaparsın biliyorum elinden kurtulmaz :) ben gelince size yaparım büyük bir tencere :)))ama senin diyetin akıbeti ne olur orasına karışmam artık !!
Bayıldığım lezzet,tek kötü yanı sarması uzun sürüyor yemesi ise çok çabuk:::))ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerinize saglik .
YanıtlaSilAyşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisinde KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için http://mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz.
YanıtlaSilNefis tarifiniz ve fotoğrafınızı bekliyorum...
Merhabalar,
YanıtlaSilellerinize saglik sarmalar harika olmuslar, "kalem gibi".
selamlar....
ellerinize sağlık,bayılırım....
YanıtlaSilEn cok sevdigim yemek diyebilirim. Cok lezzetli gorunuyor. Sevgiler
YanıtlaSilYaprak sarma bu sevilmez mi?
YanıtlaSilNe kadar düzgün sarmışsınız, hepsi aynı boylarda ve kalınlıkta. Bu da ayrı bir marifet ister, ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Maasallah kalem gibiler ,ellerine saglik canim....
YanıtlaSilPaylaşımlarınızı yakından takip etmekte ve çok beğenmekteyim . Silhoutte Perde olarak
YanıtlaSilpaylaşımlarınızın devamını bekleriz .
Merhaba, 2 sefer oldu bu tarife göre içini hazırlayıp taza asma yaprağıyla sardım. Harika oldular... Birazdan tekrar yapacağım, herkese tavsiye ederim :)Nalan Hanım'ın ellerine sağlık...
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilbende iftar sofrasi icin denicem, misafirlerim olacak insallah iyi olurlar.
Nalan hani, ellerinize saglik...
Afiyet olsun hanımlar...
YanıtlaSil