Malzemeler:
Etimekli karamelli kat için
- 1 paket tuzsuz etimek/ben 12 adet kullandım
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı un/tepeleme
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası/tepeleme
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 kutu (2 poşet) krem şanti
- hindistan cevizi
- Etimekleri büyük dikdörtgen bir borcama yada başka bir kaba dizin.
- 2 bardak şekeri orta boy bir çelik tencereye koyarak orta ateşte tüm şeker eriyip kahverengi olana kadar eritin.
- Üzerine 2 bardak su ilave edin.Bu aşamada şeker sertleşecektir merak etmeyin ,şeker tekrar eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
- Karameli ocaktan alarak etimeklerin üzerine her yerini ıslatacak şekilde dökün.
- Tüm malzemeleri karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip etimeklerin üzerine dökün.
- Muhallebi soğuduğunda 1 bardak sütle 2 poşet krem şantiyi çırparak onuda üzerine yayın bolca hindistan cevizi serpin ,afiyet olsun...
Ellerine sağlık arkadaşım ben de bu hali ile seviyorum etimek tatlısını,ellerine sağlık sunum da çok nefis görünüyor.iyi tatiller..
YanıtlaSilelleirne sağlık ne güzel olmuş..
YanıtlaSilmerhabalar canım etimek tatlısı yapıyorum ama hiç şekeri karamelleştirerek yapmadım, ilk fırsatta deneyeceğim sevgiler.
YanıtlaSilBende bloğuma koymuştum etimek tatlısını çok ta sevreim.Sizinkide nefis olmuş elinize sağlık.İzmirden sevgiler.Mine
YanıtlaSilyaaaaaaaaaaaaaaaaa yengecim çok güzel olmuş yaaa :(((( hem canım istedi benim ayrıca diyetteydim ben napıcam şimdi :((
YanıtlaSilbende bu tatlıyı yapıyorum süper oluyor kremşanti koymuyordum şimdi senin tarifini deniyceğim süper gözüküyor yazda geldi ekmek tatlısı gibi dolaşıcağız nazan
YanıtlaSilkremaya şeker koymayacakmyız acaba ??
YanıtlaSilHayır şeker koymuyoruz alt katı yeterince şekerli olduğu için gerek olmuyor...
YanıtlaSilselam süper olsu anacım ama amcam hiç beenmedi çok zekvizis satem kamil işte
YanıtlaSilhahayayayahbiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
YanıtlaSil