Malzemeler:
- 1/2 kg kuzu ciğeri
- 3-4 yemek kaşığı un
- pul biber,kırmızı toz biber,tuz
- 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
- Ciğeri kuşbaşı doğrayıp yıkayın ve süzgece alıp suyunun süzülmesi için biraz bekletin.Kağıt havlu üzerine alarak suyunu çekmesini sağlayın.
- Unu tuz ve baharatları bir kapta karıştırıp ciğerleri içine atın her yerine bulanmasını sağlayın.
- Sıvı yağı teflon tavaya koyarak kızdırın ,tel süzgece alarak fazla ununu aldığınız ciğerleri atıp 2-3 dakika kızartın.Çok pişirirseniz sertleşirler
- Piyazlık doğradığınız kurusoğan,maydanoz ve patates kızatması ile servis yapın.
Nalancım bayılırım Arnavut ciğerine, hatta biraz acılı olmalı benimkisi:).
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, süper yapmışsın, sunumu da harika:).
Sevgiler...
aslı
Ellerine sağlık canım sakatat yemeği çok tercih etmesem de arnavut ciğerini çok severim.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Çocukken annem yapardı. O zamanlar yerdim. Şimdi ise...
YanıtlaSil