04 Eylül 2008

MANTARLI TAVUK GÜVEÇ




Yapımı kolay ve gerçekten çok lezzetli bir yemek.Porsiyonlar halinde olmasıda servis sırasında kolaylık sağlıyor.Ben bir kısmına çocuklar mantar sevmediği için koymadım.Güveçlerim ,her yemeği yemeyen çocuklarımdan bile tam not alıca yüzümü gülümseten bir tarif oldu.İftar sofralarımızdada misafirlerimize yapabileceğimiz şık bir yemek,denemenizi tavsiye ederim...


Malzemeler:

10 kişilik



  • 1 kg kemiksiz tavuk kalça


  • 750 gram mantar


  • 5 adet orta boy patates


  • 4 orta boy domates


  • 3 iri diş sarımsak


  • 1 yemek kaşığı biber salçası


  • 1 tatlı kaşığı pul biber


  • tuz, karabiber,kekik


  • üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri


  • 1 su bardağı sıcak su





Yapılışı:


  1. Kuşbaşı doğranmış tavukları yıkayıp biraz sıvı yağ koyduğunuz tenceye alarak ,tuz ve doğranmış sarımsaklarla birlikte orta ateşte kendi sularını salıp çekene kadar pişirin.Suyun tamamı bitmeden ocaktan alın.


  2. Ayrı bir tavada doğranmış mantarları (ben 4'e böldüm) yine biraz sıvı yağ ilavesi ile sotelenmesi için yüksek ateşe koyun.Saldığı suyu çekince ,kabukları soyulup ikiye kesilmiş ve dilimlenmiş domatesleri ilave edin.Hızlı ateşte bir iki dakika domatesler ölene kadar çevirin.


  3. Biber salçasını,pul biberi,karabiberi tuz ve kekiği ekleyin.Sıcak suyuda ekleyip bir iki taşım daha pişirip ocaktan alın.


  4. Patatesleri küp küp doğrayarak kızartın.


  5. Tavuk ,mantar ve patateslerin hepsini karıştırıp küçük güveçlere paylaştırın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verip 15 dakika pişirin.(kapları fırın telinin üzerine yerleştirin.)


  6. Çıkarıp üzerlerine kaşar peyniri koyun eriyene kadar biraz daha pişirin.


Afiyet olsun...
Not:Bu malzemelerle 10 kap güveç oluyor ,daha azı için malzemelerin yarısını kullanın.

9 yorum:

  1. Hem pratik hemde tam iftarlik bir yemek olmus eline saglik canim.
    brnde bulsam güvec yapacagimda burda bulmak cok zor.
    hayirli bereketli ramazanlar

    YanıtlaSil
  2. İftar için en ideal yemek olmuş Nalan'cığım,ellerine sağlık canım..


    Bende sana ve ailene hayırlı ramazanlar diliyorum..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Nalan'cigim,

    Ellerine saglik, cok guzel olmus, tek kelime ile nefis..

    Sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Canim cok güzel gözüküyorlar ;tamda yarina ne yapacagimi düsünürken süper oldu bu tarifin :) Ellerine saglik öpüyorum seni gelincim

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik canim enfes gorunuyor hayirli ramazanlar

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim arkadaşlar,Serap'çığım deneyince fikrini yaz ama beğeneceğinizi düşünüyorum canım :)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Canimcim güveci bu gün denedim ve hakikaten cok lezzetli bir yemek oldu cocuklar bile severek yediler tarif icin cok tesekkürler ellerine saglik hayatim

    YanıtlaSil
  8. Afiyet olsun canım ,beğendiğinize çok sevindim!

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık evet bende yapıyorum çok güzel şık sunumlu bir yemek oluyor

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA