ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA + AMERİKAN SALATASI
İftar telaşından yaptığım pek çok şeyi fotoğraflamayı unutuyorum malesef,bunlar dün akıl edip çektiklerim.
Amerikan salatasını daha önce yazmıştım ama sayfada renk olsun diyerek fotoğrafını ekledim...
Malzemeler:
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet domates / kabukları soyulup küp küp kesilmiş 2 diş sarımsak
- 1 adet kesme şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 küçük havuç / küp küp doğranmış
- 1 kutu konserve barbunya
- yeteri kadar sıvıyağ ve tuz
Yapılışı:
- Ufak bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları sıvıyağ ile kavurun.Havuçları ilave ederek bir iki dakika daha çevirin.
- Domatesleri ve küçük doğranmış sarımsakları ilave edip ,domatesler ölüp hafif suyunu çekene kadar pişirin.Salçayı ilave edin.
- Ardından barbunyayı,tuz ve şekeri ,sıcak suyuda ilave edip kapağını kapatın.Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin,afiyet olsun.
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor yemekler sevgiler hayırlı ramazanlar
YanıtlaSilbereketi bol olsun sofralarının
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Barnunya yemegi nefis görünüyor,tam kivaminda olmus mmm,salatada süper.Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilNefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Hayirli ramazanlar.
YanıtlaSilNefis manzaralar ellerinize saglık afiyet olsun sizler :)
YanıtlaSilSütlaç tarifinizi yaptım harika oldu yumurtasız üzeri nasıl kızarıcak derken enfes oldular teşekkür ederim tarif için...
selam barbunya ve salata nefis görünüyor.elinize saglık.sevgiler.
YanıtlaSilhttp://hunerlieller.net
Kadir geceniz mubarek...dualariniz kabul olsun insallah...opuyorum seni...sevgilerimle...
YanıtlaSil