Canımız tatlı bir şeyler yemek istediğinde bu tür sütlü tatlılar çok iyi oluyor.Hem hafif hemde yapılışı pratik oluyor çünkü.Bu tarifte ne zamandır eklenmeyi bekliyordu arşivde.Ayrıca evde kalmış kek parçalarını değerlendirmek içinde çok iyi oluyor.Afiyet olsun...
İçi için:
Üzeri için:
HAZIRLANIŞI:
Malzemeler:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı tozşeker( ben yarım su bardağı kullandım,siz kendi damak zevkinize göre ayarlayın)
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 kare paket bitter çikolata
İçi için:
- kek parçaları (evde kalan keklerinizi değerlendirebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- kekleri ıslatmak için vişne suyu yada süt yada arzu ettiğiniz herhangi bir meyve suyu
Üzeri için:
- krem şanti
- kiraz şekerlemesi yada fındık ,fıstık vs
HAZIRLANIŞI:
Tencereye 1 litre sütü alın.Üzerine yumurtasarısı ekleyin.Üzerine 1 çorba kaşığı un,2 çorba kaşığı nişasta,1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı kakao ilave edip muhallebi kıvamında pişirn.Muhallebin altını kapatın tencereye bitter çikolatayı ilave edin.Kalıplara kek parçalarını koyarak ıslatın.Üzerine damla çikolata ekleyin.Hazırladığınız muhallebiyi paylaştırın üzerini süsleyerek servis edin.
Supangle benimde sevdiğim bir tatlıdır.evde kalmış kek ve bisküviler için harika.eline sağlık.Ben içine fstık taneleride atıyorum Daha bir lezzetli oluyor.Amatutsuz fıstık.Tavsiye ederim.İyi günler.
YanıtlaSilganteplezzetleri.blogspot.com
supangle en sevdigim tatlilar arasindadir harika gorunuyor valla sabah sabah hasta hasta canim çekti ellerine saglik, enfes.
YanıtlaSilellerine saglik canim cok severim bende
YanıtlaSilsupangle harika olmuş canım istedi doğrusu hemen yapmam lazım ayrıca kurabiyelerede bayıldım ellerine sağlık hoşcakal
YanıtlaSilçok güzel olmuş, canım çok istedi:)
YanıtlaSilHersey gercekten harika gorunuyor ellerine saglik. Supersin.
YanıtlaSilNalan, ismine supangle değilde tembel pastası demek lazım aslında.
YanıtlaSilTadı pasta ama, emeksiz bir pasta.
Sevgiler...
Oh oh nefis olmuş. Evde hiç supangle yapadım. Yazdım tarifi kenara. Deneyeceğim mutlaka. Sevgiler...
YanıtlaSilhem hafif hemde sütlü nefis olmus elinize saglik
YanıtlaSilmmm nefis görünüyor,ellerine saglik canim.
YanıtlaSilHımmm çok şahane görünüyor; evdeki mevcut tatlılar bitsin, ilk iş bundan yapacağım. Ellerine sağlık, sevgiler
YanıtlaSilmerhaba,sizin bende özel bir yeriniz var.bir gün nette bir yemek tarifi arıyordum ve size rastladım.bende yapabilirim bende bir yemek blogu kurabilirim dedim o gün ve kurdum.bu sayede bir sürü arkadaşım oldu.bir sürü değişik yemek öğrendim.valla çok teşekkür ederim.bende bloguma beklerim.tatlıda süper görünüyor.ellerinize sağlık,yüreğinize sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim hepinize arkadaşlar !
YanıtlaSilİlker'ciğim ne güzel,çok sevindim sende iyi aramıza katıldın hemen ziyaretine gidiyorum :)
Vişne suyuyla ışlanmış kekler ve suppangle off harika
YanıtlaSil:)))
ya hersee güzel de burda gösterdiiniz gibi olmuo bea :S hersei aynen yaptırdım olmadı
YanıtlaSilbenim en çok sevdiğim tatlılardan başındadır her fırsatta yaparım kendime ve misafirlerime ellerinize sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilçok güzel bayıldım öldüm öldüm bittim
YanıtlaSilsinan özdemir tatlıları çok sewerim hele hele supangleyi daha çoook sewerim
YanıtlaSil2 kaşık kakao ile bu siyah rengi nasıl oluşturdun.Yoksa resim başka bir yerden alınma mı?
YanıtlaSilHayır resim bana ait tabiki olurmu öyle şey buradaki hiç bir şey alıntı değildir.
YanıtlaSilFotoğrafta her zaman gerçek renkler yansımıyor ışıktan dolayı ama 2 kaşık yeterli oluyor merek etmeyin.İyi marka koyu renk bir kakao kullanmanızda önemli.