Hatice'nin bu tarifini ne zamandır denemek aklımdaydı.Geçtiğimiz bayramda evde tatlı haricinde ikramlık bir şeyler olsun diye yaptığım bir kaç çeşitten biride minik pastalardı.Ev halkıda, ikram ettiğim misafirlerimizde çok beğendiler.Oldukça hafif ve lezzetli bir tarif.Özellikle kremasını çok beğendim.Şekerini biraz azaltıp supangle yada puding niyetine yapabilirsiniz.Ben artan kremayı çocuklar sevdiği için kaselere koydum.Belirtmek istediğim bir şeyde bu ölçülerle yapılan pasta kalabalık misafirler için daha ideal. Eğer az kişi için yapacaksanız bence ilk seferde yarım ölçü yapın ,oldukça bereketli oldu çünkü benim pastalar :)
Tarifi değiştirmeden aynen yazıyorum.İsterseniz Hatice'nin tarifinede buradan bakabilirsiniz.
Malzemeler:
1kg un
125gr margarin (yumuşak)
1 su bardağı süt
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
30gr yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı ılık su
Yapılışı:
Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin.
Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin.
Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın.
200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun.
Üzerine elekle pudra şekeri eleyin.
Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin.
Hamuru merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın.
200C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun.
Üzerine elekle pudra şekeri eleyin.
Kakaolu krema:
Malzemeler:
1lt süt
1/2lt. su
1 su bardağı un
500gr toz şeker
3 yemek kaşığı kakao (ben 100 gr'lık paketin tamamını koydum)
125gr margarin
2 yumurta
Hazırlanması:
Yumurta, un, şeker ve kakaoyu iyice karıştırın. Süt ve suyu ilave ederek ateşin üzerinde karıştırarak pişirin. İneceğine yakın yağını ekleyip iyice karıştırın. Üzeri kurumasın diye ara sıra karıştırarak soğutun.
NOT:Ben pastaları bir gün önceden hazırlayıp kapaklı pasta kabında buzdolabına koymuştum.Ertesi gün baktığımda üstlerine serptiğim bütün pudra şekeri erimişti.Bu yüzden siz pudra şekerini servis yapmadan hemen önce serpin.Birde servisten 1 saat önce buzdolabından alıp oda ısısına geldiğinde servis yaparsanız daha lezzetli oluyor,tabi seçim size kalmış soğukta yiyebilirsiniz.
merhabalar arkadaşım ne güzel tarifler ellerine sağlık, karnım acıktı bu güzelliklerden yemeye geldim evde yoksun olsun yine gelirim.Sevgilerimi bırakıyorum. Aliye
YanıtlaSilcanimcim ellerine saglik tamda yarina misafire ne yapacagim derken bu tarif benim icin cok iyi oldu süpersin valla :)
YanıtlaSilpardon isim birakmamisim tekrar Ellerine saglik !
YanıtlaSilAliye'ciğim hoşgeldin,uzanıp alıverseydin bir pasta canım gelmişkern:)) sevgiler...
YanıtlaSilSerap'çığım iyi denk gelmiş o zaman misafirlerinde beğenir inşallah öptüm ,kolay gelsin...
nefis olmuşlar,ellerine sağlık...
YanıtlaSilsevgiler...
Sevgili Nalan'cığım,
YanıtlaSilAlman pastaların pek nefis ve hepsi bir boyda olmuşlar.Ellerine sağlık canım.Afiyetler olsun sizlere..)
Sevgilerle
Canimcim misafirlerime alman pastalarini yaptim ve cok begeni aldilar tekrar ellerine saglik canim öptüm seni
YanıtlaSilAfiyet olsun Serap'çığım beğenildiğine sevindim ellerine sağlık seninde :)Öptüm görümcüğüm sevgiler...
YanıtlaSilCok süper görünüyorlar ,resim olmasaydi bir tane isirirdim haaa :))) Ellerine saglik sahane olmus.
YanıtlaSilGelinlerin en maharetlisi;simdi sabirsizlikla annemin öve öve bitiremedigi senin o güzel pastanin tarifini bekliyorum eminim yine harikalar yaratmissindir ;) umarim bizi cok bekletmezssin öpüyorum seni canimcim...
YanıtlaSilNalan'cım çok güzel görünüyor pastaların. Ellerine sağlık. Sevgiler..
YanıtlaSilNalan'cigim,
YanıtlaSilEllerine sagik, cok leziz goriunuyorlar.
Ayrica asagidaki borege de bayildim.
Guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
selam
YanıtlaSilalman pastaların çok güzel olmuş eline sağlık.bende ne zamandır denemek istiyorum.
sevgiyle kal
nalancım ama bu yapılmazkiii :(( hiç bakıpta yemeden olurmu insan nasıl dayanır bunlara...Ellerine sağlık cnmm elbet ben annemlere gelicem :))İyi haftasonları selamlar.
YanıtlaSilellerine sagl;ik seker pek guzller
YanıtlaSilMerhaba canim, bu tarifi bende aynen Portakal Agaci'ndan denemistim ama benim pastalarin keki cok sert olmustu sanki biraz elastike gibi hic te puf puf degildiler. Ama seninkiler tam kivaminda görünüyor, ellerine saglik arkadasim.
YanıtlaSilSelam ve sevgilerimle..
merhabalar nalan hanım blogumu linklerinize tabiki ekliyebilirsiniz begenmenize sevindim insallah daha iyilerini yapabilirim.tesekkürler.
YanıtlaSilYorumlarını eksik etmeyen tüm arkadaşlarımı öpüyorum,teşekkürler!
YanıtlaSilNalancım merhaba, bende bu tarifi ne zamandır denemek istiyordum bir türlü kısmet olmamıştı, sende görünce yine yapmak istedim:) Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilSevgili Nalan ellerine sağlık pastalar nefis görünüyor.Bende bu pastanın tarifini yazmıştım Portakal ağacından ama yapmak kısmet olmamıştı.senin pastalarını görünce çok hoşuma gitti hemen yapacağım:)
YanıtlaSilsevgiler
Merhaba Nalan,
YanıtlaSilBen de Portakal Ağacı'nda görünce yapmıştım ve çok lezzetli olmuştu.Ellerine sağlık çok şık ve güzel görünüyor.
sevgiler...