20 Şubat 2007

YEMEK ETKİNLİĞİ
KEK YE#19
JÖLELİ MEYVELİ KEK

Kekler hepimizin evinden eksik olmayan vazgeçilmez tariflerdir.Bu ayki yemek etkinliğinde sevgili Ayşenur kek tariflerini konu olarak seçmiş ve çok iyi yapmış.Toplu halde bolca kek tarifi bulmak için kek evini ziyaret edin.Ayşenur'a ev sahipliği için teşekkür edip tarife geçiyorum.

Malzemeler:

Keki için
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
Üzeri
  • 1 paket muzlu yada vanilyalı puding
  • 2 paket tart jölesi
  • arzuya göre istenilen meyveler
Yapılışı:
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.Beyazları cam bir kaseye alıp bir fiske tuz ilavesi ile mikserle kar haline gelip katılaşana kadar çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın.Süt ve sıvı yağı ekleyin.Un ve kabartma tozunu ekleyin.En son yumurta aklarını ilave edip ,tahta yada plastik bir kaşık yada spatula ile yumurta akını yavaşça karıştırarak hamura yedirin.
Margarinle yağlanıp unlanmış bir dikdörgen borcama döküp 175'C de 40 dk kadar pişirin.Keki fırından ,kürdanla pişip pişmediğini kontrol ederek çıkarın.
Pudingi 3 su bardağı sütle pişirip biraz ılınınca kekin üzerine dökün.Puding soğuyunca üzerini doğranmış meyvelerle kaplayıp ,üzerindeki tarife göre hazırlanmış 2 paket jöleyi üzerine dökün.

12 yorum:

  1. Bu ne güzel görüntü böylee, ellerine sağlıkkk

    YanıtlaSil
  2. CANIM NE HOŞ OLMUŞ...RENİKLİ RENKLİ...ELLERİNE SAĞLIK....

    YanıtlaSil
  3. Nalancığım bu ne güzel görüntü. Çok çok güzel görünüyor eline sağlık.

    Hesna

    YanıtlaSil
  4. Nalancım rengarenk ne hoş görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Aman Tanrım kendimi alamadım birden,ne kadar hoş ve muhteşem gözüküyorlar..Ellerine ve gönlüne sağlık..

    Sevgilerimi gönderiyorum..

    Gül/d.tadı

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim hepinize arkadaşlar :)

    YanıtlaSil
  7. ne kadar güzel rengarenk bır kek bu harika görünüyor ellerinize sağlık jöleli pastaları çocuklarım çok sever mutlaka denemeliyim hoşcakalın

    YanıtlaSil
  8. Tüm yorumlara katiliyorum.Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  9. Nalancığım,
    Baharı hatırlatan bir kek yapmışsın içim açıldı. Tıpkı çiçek bahçesi rengarenk

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Nalan,
    harika , rengarenk çok iştah açıcı bir kek ellerinize sağlık...kesin denemeliyimm...sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Biraz geç gördüm ama ne güzel bir görüntü bu böyle.. Ellerine sağlık rengarenk ve leziz olmuş.

    YanıtlaSil
  12. ben bu tarifi aynen yaptım 170 derecede pişirdim kek hamur kaldı çok yazık oldu kimseye tavsiye etmiorum.

    YanıtlaSil

 

NALAN MUTFAKTA