MANTARLI BULGUR PİLAVI
- 2 adet çarliston biber (acı seviyorsanız sivribiberde koyabilirsiniz)
- Yarım kilogram mantar
- 2 adet kabuğu soyulup küp küp doğranmış domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 kase pilavlık bulgur
- tuz,karabiber,pulbiber
- 1tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 kase sıcak su
Yaplışı:
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.Sıvı yağ ve soğanı tencereye alıp pembeleşene kadar kavurun .Doğranmış çarliston biberleri ekleyin.Biberlerde ölünce irice doğradığınız mantarları ekleyin ve yüksek ateşte mantar suyunu çekene kadar soteleyin.Doğranmış domatesi ekleyip1-2 dakika daha çevirin.Salça ve baharatları ekleyip tuzunu ve 1 kase bulguru ilave edin. (ben bu kaseyi kullandım ölçü olarak )Üzerine 2 kase sıcak su ilave edin ,orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Cok guzel hazırlanmış. Ellerinize sağlık Nalan Hanım.
YanıtlaSil